Dag 12 16 april natuurpark nashional shete boka
17 april 2017 - Sint Michiel, Curaçao
Vanmorgen vroeg opgestaan want we gaan naar het Christoffelpark! En om daar de berg te beklimmen moet je vroeg zijn. Wij aangekomen is het park dicht! Eerste paasdag en wij dachten dat een natuurpark dan juist open zou zijn. Op naar de buren natuurpark nashional shete boka. Dit park is bedoeld om de inhammen te beschermen voor de zeeschildpadden die hier op het strand hun broedplaats hebben. Dit park kent 2 looproutes van een uur. Ontbijt hadden we mee zodat we onszelf konden belonen tijdens de wandeling bij een inham. Boven op de berg ontbijten is gaaf maar met zee geweld om je heen is heel erg gaaf! Ook in een grot geweest waar het water heel hard inklapt, natte voeten gehaald natuurlijk maar ach dat droogt hier wel! Mooie inhammen gezien, mooie wandelingen gemaakt. Wat is de zee toch ook krachtig en onvoorspelbaar! Terug gekomen van onze ochtend wandeling was het inmiddels al 12 uur en was het tijd om af te koelen in de auto met airco!! Door gereden richting het westpunt want daar zit janies waar je leguaan kan eten! En dat willen we natuurlijk proberen, maar eerst waren we afgedwaald naar het uiterste Westelijke punt van curacao. Stuk offroad gereden en weer kwamen we aan bij zo een mooi uitzicht waarbij we meteen van de beachgard (er zijn alleen maar rotsen.....) een rondleiding kregen, nou super mooi maar dat kunnen we ook zelf. Nog gepraat met wat jonge mannen die aan het vissen waren! Een had bijna beet zijn we daar op aan het Letten zien we een school vliegvissen, met daarachter een haai die opspringt uit het water!! Mooi zeg om te zien. Detail de heren liepen op blote(!) Voeten op puntige rotsen!!! Ze hadden al wel beet en vissen met kip en Zeewolf, en hun hengel was een rolletje met daar de lijn op gewikkeld, als drijver een plastic fles! Als je weinig hebt wordt je vanzelf creatief! Na afscheid genomen te hebben gingen we naar Janies, ok dit was pas ,echt local we waren de enige blanken en opeens voelden we ons niet meer zo bruin;) wat een gaaf restaurant we hadden geluk dat we nog plek hadden. We hebben een bord vis gehad en een bord local food met geit en stoofpot. En erbij een leguaan. De eigenaar komt aan elk tafeltje zitten en verteld wat de kaart is, hoe knap en dan leuke live muziek erbij, lekker eten het was weer echt een top middag. En de leguaan net stevig gerookte kip met veel losse kleine botjes!! Leuk om gegeten te hebben maar we waren blij dat we het advies van Janie opgevolgd hadden, de leguaan als bijgerecht. De middag liep op zijn einde we waren het zat maar naar het huisje wilden we ook nog niet. Kwamen we op de bioscoop, even relaxed, alleen zitten en staren. Heerlijk dus baby boss gekeken, leuke film welke we goed konden volgen. Want ze krijgen les in het Nederlands maar de bioscoop is Engels met Spaanse ondertiteling! Daarna op naar het huisje waar we heerlijk verder gingen met weinig doen, nou ja eindelijk weer deze blog bijgewerkt!
Danielle:17 april 2017Zo alles weer even bijgelezen! Leuk al die verhalen! Hebben jullie nog wel eitjes gegeten met Pasen of kennen ze dat daar niet?
Tinus:17 april 2017Makamba veel plezier!